At rejse er at leve – men også at føle efter

Vi danskere elsker at rejse og med god grund. Men bevæggrundene for at sætte sig i flyet eller toget og drage til en anderledes by eller naturoplevelse, er ikke de samme som for bare 20 eller hele 60 år siden, da charterferien holdt sit indtog. 

Nu ønsker vi variation og forandring, når vi for en stund slipper laptop, deadlines og lidt for meget kaffe. En disruption af hverdagen, som gerne må ende ud i, at vi genovervejer vores liv, arbejdsforhold og måske også vores relationer.

Befinder man sig i et hamsterhjul, som man ikke nødvendigvis er helt begejstret for, er feriedagene jo en kærlig invitation til at reflektere lidt over dette hjul – og måske også vinke farvel til hamsterhjulet, ikke bare på den korte feriebane. Vores liv bliver sat i perspektiv, når vi lader det fremmede i andre kulturer komme ind og blande sig med ellers fasttømrede måder at gøre alting på. Og vores følelser kommer bedre op til overfladen, fordi vi tillader det. Dét kan bruges, både privat og i den organisation, vi er en del af.

Den jordnære ferie – det jordnære liv?

Vi rejser ud i større og større stil, men flere og flere tager afsted for at vandre, cykle eller lave frivilligt arbejde i fattige egne, et kloster eller i et andet meningsfuldt fællesskab. Og hvorfor? Vi søger det jordnære som modpol til en hektisk, KPI-fokuseret og ofte også hæsblæsende hverdag, hvor følelseslivet har trange kår.

Vi vil ned i gear og gøre noget, der synes mere meningsfuldt. Ikke fordi, vi nødvendigvis skal skifte job eller karrieremæssig løbebane, når vi vender retur fra fisketur i Sverige, vandring i citronlundene på Mallorca eller restaureringen af det gamle kloster i Toscana. Men vi vil have en højere grad af opmærksomhed på, hvad det er, vi går og bruger vores liv på. Den opmærksomhed kommer en selv til gode, fordi man dybest set søger at komme mere i direkte kontakt med sig selv og sine inderste ønsker. Men den kommer også ens arbejdsliv til gode, fordi man møder op i en mere autentisk udgave af sig selv.

I virkeligheden er det vigtigt at føle efter, ikke bare på ferier. Det er vigtigt at tillade sig at komme ned i gear på rejse men også i hverdagen, hvor man tager en velfortjent pause. Indimellem skal vi huske at føle efter, hvad der rører sig inderst inde. Så gør vi os selv en kæmpe tjeneste.

Femina har i deres Guldnummer, nummer 40, reflekteret over ovenstående, og har derfor spurgt mig om mit syn på disse tendenser, hvilket var en super spændende oplevelse. 


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

PR-Wise ApS 
Charlottenlund Stationsplads 2
2920 Charlottenlund
CVR-nummer: 37662534

Privatlivspolitik

Kontakt
rikke@pr-wise.com
+45 53 38 50 30